“De Tror” by Nikotin

nikotin-cover2

Nikotin bringer grime til Danmark

Danmark har fået sin helt egen grime-artist. Inspireret af grimebølgen i England, men med sin helt egen personlige stil, lyd og tekstunivers, er Nikotin klar til at vise, hvad han kan. Med sin første single ”De tror” giver Nikotin den danske musikscene, præcis hvad den mangler.

Kunstnere som Skepta og Stormzy har gjort grime kæmpestort – og ikke kun i England. I Danmark er de hårdslående tekster, elektroniske produktioner og hurtige flows også blevet populære.

Den unge grimeinspirerede rapper Nikotin er klar til at give de danske rapfans, hvad de har ventet på. Lyduniverset er upbeat, elektronisk og flowet hurtigt, som man kender fra grimen, men med et nyt, frisk take på genren.

Det er den 20-årige Nikolaj Emil Riemann, der står bag kunstnernavnet Nikotin – et navn som både provokerer og vækker interesse.

Nikotin er født og opvokset i indre by, København. Hans tekstunivers taler til generationen af unge mennesker. Med atmosfæriske øjebliksbilleder af livet som ung i København, beskriver Nikotin universelle følelser, alle kan relaterer til.

Nikotin startede med at rappe, da han gik i 8. – 9. klasse. Han og vennerne battlede mod hinanden med hjemmelavede dis-tracks på ægte grime-manér, og Nikotin går stadig efter altid at være den bedste.
Nikotin har også en poetisk side inspireret af sin far, der er børnebogsforfatter. Da Nikotin var lille plejede faren at opdigte godnathistorier med skæve vinkler og utraditionelle perspektiver. Det har Nikotin taget med i sine egne tekster. Han opbygger sangene efter mønstre, såkaldte schemes. Det giver musikken et ekstra lag, for hver gang man hører den.

Nikotin udgiver sin første single ”De tror” med tilhørende video den 10. november.

Biografi
Nikolaj Emil Riemann

Født 31. Juli 1997
Født og opvokset i København, indre by
Har studeret musik på Rysensteen Gymnasium Udgiver singlen ”De tror” fredag den 10. november.

 

Debut single produceret af Ezi Cut

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s